Selain dari menu ini, ada jugak Cik Sakura buat Asam pedas Ikan Temenung untuk makan malam tadi. Resepi asam pedas ni sama jer dengan resepi asam pedas yang pernah Cik Sakura buat sebelum ni. Walaupun begitu, fokus utama entry malam ini bukanlah Asam pedas sebaliknya SAYUR KACANG BUNCIS AGOGO. Takper, nengoklah jugak gambar asam pedas kat bawah tu...
20 tangkai kacang bunjis
7-8 ketul bunga kobis
1 batang karot dipotong panjang
2 ulas bawang merah dimayang
seulas bawang putih dimayang
7 ekor udang dibuang kepala
7 tangkai cili padi diketuk aje
2 sudu makan sos tiram
1 sudu teh serbuk cukup rasa
minyak untuk menumis
Cara Menyediakannya
potong kacang bunjis lebih kurang 2 1/2" panjang, ketepikan dulu. Tumis bawang putih, bawang merah, cili padi dan udang hingga naik bau. Masukkan sedikit air dan sos tiram. Masukkan bunga kobis dan karot, biarkan sekejap. Masukkan kacang bunjis dan serbuk cukup rasa. Sesuaikan rasa masin. Padamkan api dan boleh dihidang...
Ok lah kemgkawan, selamat mencuba...
babai...
potong kacang bunjis lebih kurang 2 1/2" panjang, ketepikan dulu. Tumis bawang putih, bawang merah, cili padi dan udang hingga naik bau. Masukkan sedikit air dan sos tiram. Masukkan bunga kobis dan karot, biarkan sekejap. Masukkan kacang bunjis dan serbuk cukup rasa. Sesuaikan rasa masin. Padamkan api dan boleh dihidang...
Ok lah kemgkawan, selamat mencuba...
babai...
No comments:
Post a Comment