BERGEDEL adalah menu yang ingin Cik Sakura kongsikan dengan kawan-kawan semua hari ini. Jika kengkawan perasan, dalam setiap menu yang Cik Sakura sediakan pasti ada ubi kentang. Entah kenapa Cik Sakura memang minat betul dengan ubi kentang tak kiralah di masak dalam apa cara sekalipun.
BERGEDEL biasanya di makan bersama dengan SOTO tapi, bagi Cik Sakura BERGEDEL enak dimakan begitu sahaja... (mcm roti gardenier tu) Jomlah kita terus dengan cara-cara dan ramuan untuk menyediakan BERGEDEL ni, alah senang ajerr..kejam mata pasti tak boleh buat tapi lau bukak mata konfem bole buat punya. Tapi ingat pesan Cik Sakura "Masak kene ikhlas, barulah hasilnya sedap" tak gitu kengkawan....
BERGEDEL biasanya di makan bersama dengan SOTO tapi, bagi Cik Sakura BERGEDEL enak dimakan begitu sahaja... (mcm roti gardenier tu) Jomlah kita terus dengan cara-cara dan ramuan untuk menyediakan BERGEDEL ni, alah senang ajerr..kejam mata pasti tak boleh buat tapi lau bukak mata konfem bole buat punya. Tapi ingat pesan Cik Sakura "Masak kene ikhlas, barulah hasilnya sedap" tak gitu kengkawan....
capurkan adunan kentang yang hancur tadi dengan hirisan daun sup dan bawang goreng serta sedikit garam, kemudian uli hingga sebati dan boleh dibentuk
No comments:
Post a Comment